Woensdag 19 juni Van Le Chemin naar Guipy

0 Comments

24 km, ☀️ 27C

Na een goed ontbijt ben ik om 9.15 uur vertrokken. Als ik een tijdje aan de wandel ben overvalt me een eenzaam gevoel. In de herbergen waren geen andere pelgrims. Onder het lopen kom je niemand tegen, ik zou het fijn vinden een andere pelgrim te ontmoeten.

Rond 12.00 uur ben ik in Corbigny. Als ik op een terras achter een kop koffie zit wordt ik aangesproken door een Nederlander. Hij is nu hier op vakantie maar heeft vorig jaar ook de Camino gelopen. Als ik verder loop wensen een paar voorbijgaande fietsers me een “Bonne Camino” toe. Wat gebeuren er toch leuke dingen als je herkenbaar bent als pelgrim! De laatste kilometers ben ik wel moe, maar heb genoeg gegeten en gedronken onderweg. Rond 17.15 kom ik aan in Guipy. Mijn slaapplek is een B&B of chambre d’hôtes en ligt niet op de route. Ik vraag bij een epicerie (supermarktje/bar/restaurant) waar ‘Domain d’Ainy’ is. De barman en één van de gasten discussiëren, ze weten wel waar het is. De gast geeft me een limonade en biedt aan om me erheen te brengen. Het is 1 km terug. Ik vraag me af of ik deze man kan vertrouwen. Ik heb het gevoel dat hij echt wil helpen, en stap in. Hij brengt me keurig naar mijn bestemming. Hij vraagt of hij nog moet wachten, maar dat sla ik af en bedank hem heel hartelijk voor zijn hulp. De eigenaresse blijkt Nederlands. De kamers zijn vol, ik kan nog wel slapen in de caravan. Er is geen avondeten en ontbijt bij. Ik moet nu dus nog voor avondeten en ontbijt gaan zorgen. De eigenaresse verteld dat het restaurant (de epicerie) vanavond dicht zit, de supermarkt is wel open, maar die is donderdag ook gesloten. De komende 20 km is er niets te krijgen, dus ik moet vanavond ook voor eten en drinken voor morgen zorgen. Ik moet dus weer terug naar de epicerie. Gelukkig kan ik meerijden met een vriendin van de eigenaresse en hoef ik alleen 1 km terug te lopen. Ik vraag ‘s avonds nog om een kop thee, en die krijg ik. Het vragen gaat me steeds makkelijker af. Wat een contract met gisteren. Toen werd er voor me gezorgd, nu moet ik voor mezelf zorgen. Ben wel blij dat de eigenaresse me heeft geïnformeerd!

Landschap bij Corbigny
markering in Corbigny