Dinsdag 20 augustus van Pedrouzo naar Santiago de Compostela

4 Comments

21 km ? 24C

Het is zover, de laatste etappe. Ik ben bezorgd over mijn voet. Ik smeer wat ontstekingsremmende zalf op de zere plek in de holte bij de hiel. Om 7.45 heb ik ontbeten en vertrek ik. Het is wat minder pijnlijk dan gisteren. Nog een mooie wandeling door eucalyptusbossen en gehuchtjes. Ik denk terug aan wat ik heb meegemaakt en hoe het zal zijn als ik aankom. Om 13.20 kom ik aan op het plein bij de kathedraal. Een golf van blijdschap, dankbaarheid en trots dat ik mijn doel, bestemming bereikt heb gaat door me heen. Ik zing “I did it, my way” van Frank Sinatra. Via app met Sabrina weet ik dat een aantal pelgrims die ik onderweg ontmoet heb en al eerder gearriveerd zijn, op het plein aan het picknicken zijn. Het is een vreugdevol weerzien en ik picknick even mee. Dan ga ik naar het pelgrimsbureau om mijn Compostela, de oorkonde, op te halen. Je moet een nummer trekken. Aangezien de wachttijd 3 uur is ga ik eerst naar mijn herberg.

Als ik mijn ‘Compostela’ heb opgehaald wordt ik door een mevrouw van de ‘Orde van Malta’ die de EHBO verzorgd gevraagd of ik een probleem heb, omdat ze ziet dat ik wat moeilijk loop. Ik zeg dat ik welc last heb van mijn rechter voet. Ze neemt me letterlijk aan de hand mee naar de EHBO post. De ‘medico’ constateert een peesontsteking. Er wordt ontstekingsremmende zalf op gedaan, ik krijg 2 Ibuprofen en een verband om mijn voet. Dat moet 5 tot 6 dagen blijven zitten. Oef, dat is lang, maat deze verzorging is toch wel fijn.

Na 64 dagen en 1225 km lopen zit de tocht erop. Het was een onvergetelijke, intense ervaring die me wel veranderd heeft. Ze zeggen ook dat de echte Camino na thuiskomst pas begint. Ik blijf nog een paar dagen in Santiago en ga misschien nog naar Muxia en/of Finisterre. De komende tijd zal ik over de ontbrekende stukken van de pelgrimstocht nog schrijven op mijn weblog, dus als je alles wilt weten, blijf het nog even volgen.

Pelgrimsmonument op Monte do Gozo
Uitzicht op Santiago
Nog 1 km
De ‘Compostela’

4 thoughts on “Dinsdag 20 augustus van Pedrouzo naar Santiago de Compostela”

 1. Volbracht, wat ontzettend knap van je.
  Na zoveel dagen lopen in de hitte, maar wat een mooie herinneringen heb je gemaakt.
  Ik denk dat je deze tocht je leven lang zult blijven koesteren.
  Wacht benieuwd nog je laatste verhalen af van je reis.
  Liefs,
  Marion ?

  1. Dank je wel Marion! Ik zal dit zeker mijn leven lang blijven koesteren!! Ik zal je mijn ervaringen zeker ook nog vertellen! Liefs, Daniëlle ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *