Dinsdag 23 juli van Los Arcos naar Logroño

6 Comments

29 km ☀️ 40C

Vandaag is er een wonder gebeurt. Om 5.00 uur opgestaan en om 5.50 ontbeten en vertrokken. Helaas mijn sticks vergeten, om 6.05 echt weg. Het is nog donker, met de zaklamp vind ik mijn weg. Het bevalt me wel goed. Het is nog heerlijk koel en mooi om de zon op te zien komen. Onderweg kom ik Lotte weer tegen. We komen op een mooie pauzeplek waar een kunstenaar van stenen mooie bouwwerken heeft gemaakt. We hebben daar een gesprek waaruit blijkt dat we met dezelfde dingen worstelen. Net als ik worstelt ze ook met het aanpassen aan anderen, in een groep, en bij jezelf blijven. Dat maakt denk ik dat we een klik hebben maar het ook zwaar voelt. In Viana komen we in het feestgedruis. Wel even een overgang vanuit de stilte van de natuur. Iedereen is in rood-wit gekleed. Er komen gigantische middeleeuwse poppen door de straat. Het is 11.30, om 14.00 uur zal er een stier door de straat komen. Ik lunch samen met Lotte dan loop ik verder. Ik wil weg uit de drukte en zeker niet die stier tegenkomen. Lotte blijft in Viana en nemen we afscheid. We zullen elkaar niet meer tegen komen.

De laatste kilometers is zweten, het is bloedheet. Rond 14.45 kom ik aan bij de gemeentelijke herberg. Ze hebben daar drie zalen, de zaal waar ik lig zijn zo’n 40 bedden, er slapen drie mensen.

6 thoughts on “Dinsdag 23 juli van Los Arcos naar Logroño”

 1. Ha Daniëlle! Nu staan bij mij de foto’s ook op de kop!

  Gaat het goed in het warme Noord-Spanje? Ik herinner me van 1992 de hitte van de hoogvlakte! Om bij 40 graden onderweg te zijn, is geen sinecure! Alleen het leven in de schaduw is dan al heftig. Ik hoop voor jou dat er na het vroege opstaan van 23 juli, nog veel meer dagen zijn gekomen waarop je vóór 6 uur onderweg was. Dat is dan de beste tijd om onderweg te zijn. In 1992 deden we de hoogvlakte grotendeels met een oude camper, dat scheelde een stuk in afstand en in tijd. Vooral van dat laatste hadden we erg weinig omdat we tijdig terug in Nederland moesten zijn. Ik begrijp dat jij de hele Spaanse afstand te voet wilt afleggen… mijn petje af!

  Afgelopen zaterdag was hier voor MIJ een mijlpaal! Ik was eindelijk bij voor wat betreft de oude website van De Wonne. Op het plaatsen van de foto’s (op de plek die IK voor ogen heb) na, heb ik het nu wel onder de knie geloof ik. Ik begon er zelfs plezier in te krijgen om onze wetenswaardigheden op de site te zetten…

  1. Hey Heileen,
   Bedankt voor je reactie?Het is wat met die foto’s. Met de hete dagen ben ik zeker wel vaker zo vroeg opgestaan, maar als het minder heet is toch wat later, meestal vertrekken rond 7.15. Dan is het ook net licht, ik wil ook niet te lang in het donker lopen.Ik ben dan ook nog op tijd in de plaats waar ik naar toe wil. De 40C had ik gelukkig voor de Meseta, in de Meseta was het 32 C, nog warm genoeg. Inmiddels ben ik voorbij Léon, nog 10 etappes te gaan.
   Ik kon het niet laten om op de Wonnewebsite te kijken. Er viel ook genoeg te vermelden! Leuke stukjes heb je geschreven over het feest, het uitje en over mij☺️, met leuke foto’s! En fijn dat je het ook leuk gaat vinden?. Hartelijke groet, Daniëlle

 2. Hey Danielle, hoe gaat het ? Het lijkt erop dat je zondag over een week over bent. Prachtig. Ik heb nog een paar leuke adresjes, misschien heb je er wat aan : Villafranca del Bierzo : Albergue Don Leo. Portomarin:nieuwe Albergue aan begin van dorp , heel goed. Ribadiso: in de natuur, in de zomer mooi. Santiago: pension Santa Maria, Porto de Pena 3. Dit is paar holders meter van de Kathedraal. Tel 0034981582404. Alleen maar overnachting, ! Success de lasts te hordes.

  1. Dag Ton, bedankt voor de tips! In Villafranca heb ik in albergue a piedra geslapen, was ook erg goed. Nog 110 km te gaan?

 3. Ha Danielle,

  wat mooi om je op deze manier te kunnen volgen.
  Hoe vergaat het je ? het lijkt me bijzonder om gelijkgestemde tegen te komen, zoals je nu schrijft over Lotte.
  nog veel plezier en succes !

  groet Peter

  1. Dag Peter,
   Het gaat goed, boven verwachting! Ja is zeker bijzonder om gelijkgestemden tegen te komen. En ik heb er nog meer ontmoet, zoals een Belgische pastoraal assistent sociale projecten. Was bezig met het opzetten van inloophuizen en voedselbanken! Ik heb nu nog 110 km te gaan, over 4 dagen ben ik in Santiago! Hartelijke groet, Daniëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *