Maandag 22 juli van Estella naar Los Arcos

6 Comments

22 km ☀️39C

Omdat ik eerst nog een pet moet kopen bij de Decathlon vertrek ik pas om 9.15 uur. Eigenlijk te laat met dat warme weer, maar zien hoever ik kom. Ik heb nu in ieder geval een goede cap. Na korte tijd kom ik bij de Fuente de Irache, de bron van Irache, waar je water en wijn uit de muur kunt tappen. Voor mij nog te vroeg om aan de wijn te gaan. Het landschap is veel graanvelden met bergen op de achtergrond. En natuurlijk wijngaarden. Het is nog aardig wat klimmen en dalen. Rond 15.30 ben ik bij Los Arcos, en dan vind ik het ook welletjes met die hitte. Na het eten ga ik nog in de kerk kijken. In de herberg slaap ik met twee Italiaanse dames en een Italiaan op de kamer. De hospitalero wil voor ons morgen om 5.00 uur voor ontbijt zorgen, hij raad ons ten zeerste aan heel vroeg weg te gaan want het wordt ‘crazy hot’!

Los Arcos

6 thoughts on “Maandag 22 juli van Estella naar Los Arcos”

 1. Hoi Danielle,
  Wat een prachtige avonturen, en foto’s.
  Mooi dat je er elke keer weer voor gaat hoe moeilijk de weg ook is.
  Mijn bewondering voor je wordt steeds groter. Hierna kun je alles aan wat op je pad kruist. Je bent echt een power vrouw.
  Helaas staan je foto’s steeds ondersteboven waardoor ik de schoonheid ervan minder goed kan zien.
  Liefs op deze mooie tocht ?

  1. Dank je Marion☺️. Ja, helaas staan op de computer de foto’s op zijn kop. Als ik via mijn telefoon upload niet. Ik weet niet waar het aan ligt, ben ermee bezig. Liefs, Daniëlle ?

    1. Dag Heileen, fijn te horen dat bij jou de foto’s wel rechtop staan?. En dank voor je compliment?. Het gaat eigenlijk steeds beter, je raakt steeds meer geoefend. Hartelijke groet, Daniëlle

 2. Dag Danielle, wat een mooie Kerk inLos Arcos en de daarbij behorende kloostergang. Ik denk dat je op moment van dit schrijven (zondag 4 Augustus) al in Leon bent of mischien al wel gepasseerd. Dan is het nog 1 1/2 -2 weken en je hebt Santiago bereikt. In Leon is er midden in de stad een prachtige herberg , Albergue San Francesco (voorheen klooster van de Kapucijnen) waar je een goede kamer hebt voor Ca 15 euro. Dan op weg naar Astorga een mooie stad waar je goed kunt overnachten bij de Deutsche Pilgerverein. Weer later kom je door Rabanal een prachtig plekje dat zich dankzij de pelgrims zich goed op de kaart heeft gezet. In Ponferada is goede herberg :Albergue Guiana, fris ,modern,verzorgd en goede wasgelegenheid. Maar daarvoor de berg La Cruz del Fierro. Success verder bij deze bijxondere tocht. Ton

  1. Dag Ton, dank voor de tips voor overnachtingsplekken. In Léon heb ik net wat anders geboekt, daar kom ik morgen aan. Hartelijke groet, Daniëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *