Zondag 21 juli van Villatuerta naar Estella

2 Comments

5 km ☀️ 34C

Vandaag wil ik in Estella blijven. Het kleine stukje dat ik loop is mooi. Mooie bloemen, langs de Rio Ega. Halverwege kom ik een kerkje tegen. Binnen op het altaar liggen allerlei briefjes en foto’s. Ik ga eerst op zoek naar het Office de Turismo en een slaapplaats. Die vind ik bij de Kapucijnen. Onderweg daar naartoe kom ik Lotte weer tegen. Ik ben blij haar te zien en dat het goed gaat. Ik merk dat ze twijfelt om ook hier te blijven, maar ze gaat verder. Bij het toeristenbureau hoor ik dat er om 12.30 een mis is in kerk San Pedro de la Rua. Daar ga ik naar toe hier worden ook de pelgrims gezegend. Ik ben nu de enige. In de kerk merk ik dat ik mijn nieuwe, zonwerende cap niet meer in mijn broekzak zit. En ik heb er morgen echt een nodig, want dat wordt een etappe in open vlakte in de brandende zon. Na de mis ga naarstig op zoek naar de cap, bij de receptie van de Kapucijnen, op mijn kamer, in de bar waar ik koffie heb gedronken, ik loop de hele weg terug tot het begin van de stad, maar vind mijn pet niet. Helaas, het is niet anders. Morgen maar weer een andere kopen. Als ik nog over de middeleeuwse markt loop hoor ik “Aint no mountain high enough, aint no valley low enough”. Dat lied kwam de laatste dagen een paar keer bij me op, het nu te horen vrolijk ik van op. Ik zoek de rest van de dag de rust op, de lunch en avondeten gebruik ik in het restaurant van de Kapucijnen.

Rio Ega
Stadspoort Estella

2 thoughts on “Zondag 21 juli van Villatuerta naar Estella”

  1. Hallo Daniëlle , op het moment dat ik dit bericht ontvang(27/7/2019) ben je Irache (wijn uit de muur) inmiddels gepasseerd en alweer een eindje verder op de route. Zo te lezen gaat het goed met je en maak je veel mee met andere pelgrims. Ik wens je een fijne, en goede tocht verder en je komt nog door mooie maar ook soms armoedige streken en dan m.n. de provincie Galicië . Steeds dichter bij je einddoel ! Groeten Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *