Zaterdag 20 juli van Obanos naar Villatuerta

0 Comments

21 km ☀️ 32C

Rond 8.00 uur vertrek ik, rond 10.00 uur ben ik bij Cirauqui en zit een blonde pelgrimsdame op een bankje. We komen in gesprek, ze heet Lotte en komt uit Denemarken. Ze heeft veel last van blaren en kan niet veel lopen. We drinken samen een kopje. Ik geef haar de wandelwol die ik van het Nederlands stel heb gekregen toen ik wat last had van mijn kleine teen. Ik heb het niet meer nodig. We lopen samen verder en vertellen elkaar wat over ons leven. Ze is ook gescheiden, haar ex-man is ziek en is bezorgd om hem omdat hij niemand anders heeft. Ze is ook spiritueel ingesteld. We hebben veel gemeen. We komen om 13.30 uur, veel later dan gepland aan in Lorca. Ondanks dat ik het leuk vind om met haar te lopen voelt het zwaarder. Lotte blijft in Lorca. Ze wordt duizelig, de hitte en de blaren worden teveel. Ik wil graag nog verder naar Villatuerta maar vind het ook moeilijk om Lotte achter te laten. Maar ik ga toch door. Eigenlijk wel bijzonder. Ondanks mijn neiging me aan anderen aan te passen en de behoefte heb aan gezelschap kies ik ervoor om alleen verder te gaan, en dat voelt goed. Het verlangen mijn eigen weg te gaan is groter, het lukt het me om bij mezelf te blijven.

En ik heb geen spijt, om 16.00 uur kom ik aan in een prachtige herberg. En hoewel er een stuk of 10 pelgrims meer zijn heb ik een vijf persoonskamer voor mezelf alleen. Ook wel een keer lekker rustig! Emma, de Australische waarmee ik in Roncevalles aan het ontbijt zat kom ik hier ook weer tegen. We eten gezamenlijk en krijgen een viergangendiner.

Rio Arga
Puenta la Reina
De hal van de herberg
tuin met zwembad, helaas gesloten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *